Navigation close button

Activiteiten in de buurt

Gelegen midden in de Westhoek is Alveringem een waar paradijs voor brede interesses. Zowel sportievelingen als natuurliefhebbers kunnen de kuststreek uitgebreid verkennen met De Panne, Koksijde en Nieuwpoort op fietsafstand. De cultuurliefhebber kan zich verdiepen in de rijke geschiedenis van Veurne, Ieper of Brugge. Levensgenieters kunnen proeven van de trendy mode en de culinaire pareltjes in de streek.

SPORTEN IN DE NATUUR

WESTKUST ONTDEKKEN

RELAX & CHILL

PLEZIER & VERTIER

SPORTEN IN DE NATUUR

Wandelen en fietsen
Bewegwijzerde routes leiden je door het vlakke landschap, langs kronkelende beken en lieflijke dorpjes. Hier en daar kan je pauzeren voor een heerlijk streekgerecht met een artisanaal gebrouwen biertje. Je kan ook je eigen fietsroute samenstellen

Paardrijden in de duinen, op het strand of in de velden is voor velen een droom. Hier kan je die droom verwezenlijken! Alleen of in groep, het is genieten in de natuur op z’n puurst. Mens, dier en natuur worden één.

Golf en tennis
Ook voor de liefhebbers van de kleine balsport is er voor elk wat wils. Golfers kunnen hun hart luchten in de golfclubs in Koksijde of Ieper. Ook tennissen kan op verschillende locaties in de kuststeden.

CULTUUR EN GESCHIEDENIS OPSNUIVEN

Bezoek de historische steden Veurne, Ieper en Brugge met hun rijk verleden en indrukwekkende architectuur. Steek de grens over en verken Pas de Calais met kalkrotsen in Wissant, het glooiende landschap en vergeten dorpjes zoals Hondschoote, …

De talloze militaire begraafplaatsen en oude loopgraven gelegen te midden van Flanders Fields en Diksmuide met zijn Ijzertoren zijn getuigen van ‘De Groote Oorlog’.

Elk jaar zijn er evenementen zoals het kunstenfestival Watou, Festival Dranouter, …

AMUSEMENT AAN DE WESTKUST

De Westkust biedt heel wat variatie in activiteiten en amusement. Je kan uitwaaien tijdens een lange strandwandeling, genieten van een heerlijke shoppingdag in de trendy winkels van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort of Oostende of een namiddag gaan (strand)zeilen, surfen, jetskiën of paardrijden in de vele clubs.

Oostduinkerke is de enige kustplaats ter wereld waar de garnaalvissers te paard nog elke dag de zee intrekken. Ze zijn opgenomen als de Immaterieel Cultureel Erfgoed.

GENIETEN VAN GASTRONOMIE

Er zijn talrijke restaurants aan de kust, in de steden en te lande. We geven je graag tips over de nieuwste culinaire ontdekkingen in de streek.

Neem een kijkje in de brouwerij Sint Sixtus, wereldberoemd voor het brouwen van ‘Trappist Westvleteren’; ga langs in het bezoekcentrum van biscuiterie Jules Destrooper en geniet van de zoete zonden of stop eens in het geklasseerd volkscafé ‘De Leute’ aan de overkant van onze straat, waar je kan proeven van een overheerlijke huisgemaakte Picon.

RELAX & CHILL

Je kan in onze hoeve genieten van het zwembad of met de voetjes in het zand in één van de vele strandbars en yachtclubs.

Pik een film mee in Cinema Koksijde als het weer het laat afweten.

PLEZIER & VERTIER

Bezoek één van nabijgelegen pretparken Plopsaland (De Panne), Bellewaerde (Ieper) of Boudewijn Seapark (Brugge) of ga op verkenning in één van de kinderboerderijen in de buurt.