Navigation close button

Ontdek onze hoeve

Hoevetoerisme ervaar je het best in een authentieke hoeve in de Westhoek waar je volledig kan onthaasten in de rustige natuur.

Als uitvalsbasis in ‘Bachten de Kupe’ biedt de b’Oerenstee een waaier van activiteiten waarbij zowel de sportieveling, natuur- of cultuurliefhebber alsook de kleinsten van het gezin hun hartje kunnen ophalen.

Het domein b’Oerenstee maakt deel uit van het beschermd dorspgezicht van Oeren. De schuur en omwalde boerenwoning ‘op terp’ dateren van de late jaren 1700 en zijn beschermd als monument.

Verscholen in de velden, met de historische kerktoren van Oeren op de achtergrond is onze hoeve een idyllische plek voor je familievakantie. De charmante binnenplaats met geklasseerde historische schuur, stallengebouw en omwald woonhuis lenen zich uitstekend voor een rustige ochtendwandeling of een verfrissende zwempartij om daarna te genieten van een uitgebreid ontbijt. Zo kan je met volle energie een avontuurlijke dag tegemoet te gaan om daarna de streek te ontdekken. De dag afsluiten doe je relax aan het zwembad en genietend van de ondergaande zon met een glaasje.

Droom je om met je eigen paard op de stranden of in de velden te wandelen? Onze paardenboxen geven jouw paard de nodige ruimte om zich thuis te voelen.

Wil je je hond ook laten meegenieten van de vakantie? Onze viervoeters verwelkomen heel graag speelvriendjes!

Woonhuis

De omwalde ‘boerenwoning op terp’ is ons woonhuis. Hier verwelkomen wij onze gasten voor een gezellig ontbijt aan de keukentafel bij het AGA fornuis of in de koelte van de ochtend in de tuin, met zicht op het water en de wilde eenden. Verse inkopen van de lokale buurtwinkels, streekeigen producten van bij de boer en huis gebakken brood zorgen voor een heerlijk uitgebreid ontbijt, vergezeld van een glaasje bubbels op zondag.